Des de Compromís apostem per un model de gestió de l’aigua que responga directament front la ciutadania. La privatització de serveis essencials no té sentit en un món on els recursos cada vegada són més escassos i on, com a Torrent, cada vegada ho seran més.

L’aigua ha de ser gestionada de forma democràtica, on l’opinió de la ciutadania compte, de forma que els veïns i veïnes puguen opinar sobre les inversions, on siguen participes i corresponsables de la seua gestió. Per això en el Pacte d’Investidura signat en 2015 incloguerem una punt en el que exigíem a les forces signants (PSOE, Guanyant i nosaltres mateix) avançar de forma decidida durant la legislatura 2015-2019 cap a la remunicipalització de l’aigua a Torrent.

En 2016 crearem una Comissió d’estudi i seguiment de la gestió d’Aigües de l’Horta on hem pogut comptar amb diferents experts tant de l’àrea jurídica i econòmica de l’Ajuntament com d’altres reconeguts perfils en matèria de gestió pública i de personal d’altres organismes i institucions.

Perquè els ajuntaments no tenen vocació de benefici empresarial ni tenen caps en França o Anglaterra als que portar un informe anual de beneficis. Des d’una perspectiva pública l’estalvi d’aigua i el control sobre el el preu dels rebuts respon a criteris públics auditats per la ciutadania, oberts a debat.

Per això des de Compromís proposem la recuperació del servei d’aigua en 2021, quan finalitza el contracte amb Hidraqua. Proposem auditar l’estat hídric de la nostra ciutat i fer de Torrent un referent a Espanya i a Europa de la gestió pública i més democràtica de l’aigua.

Grans i xicotetes ciutats europees ja ho han fet. Per que la nostra salut i supervivència no pot estar al servei dels interessos econòmics d’unes poques empreses que controlen l’aigua del nostre planeta.

Deixaries que una empresa privada gestionara l’aire que respires? Deixem de fer-ho amb l’aigua que beguem!

És el moment d’encetar una revolució transparent, més sostenible i amable amb els interessos de la ciutadania i del territori.